Doedelzakband the Islanders

De doedelzak band is ontstaan van uit muziekvereniging Canite Tube. In 1989 hield de toenmalige drumband op te bestaan en werd er een doorstart gemaakt met de drumbandleden om een doedelzakband op te richten. Eerst werden er mensen benaderd om op de doedelzak te leren spelen, er melden zich ongeveer 9 personen.

Onder leiding van Johan Brouwer werden de eerste lessen gevolgd en na een jaar werd er beslist dat het moest lukken om met deze groep mensen een pipeband te starten. De resterende drummers van de drumband werden ook weer benaderd en zo begon de doedelzakband in 1990 voor het eerst in zijn gehele samenstelling te repeteren.

Na een winter repeteren en een gulle sponsoring van de Amelander bevolking, voor de aanschaf van instrumenten en kleding, kon het eerste optreden worden gegeven voor de heropening van een supermarkt in Buren op Ameland.

De band verzorgt nu ongeveer 20 optredens per jaar het meest op het eiland en ook op het vasteland. Wij zijn al eens uitgenodigd in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Zweden

De band bestaat uit ongeveer 25 leden 10 pipers 14 drummers en een drummajor ook zijn er ieder jaar wel enkele leerlingen op zowel de doedelzak als op de drum

Onze schotse ruit (tarten) die wij in de kleding dragen is de drummond of perth.

Info: Renè Oud
info@devrijewil-ameland.nl
0519 543 354

www.doedelzakbandameland.com