Baukje Fennema, verhalenvertelster, actrice, regisseuze en theatermaakster, richtte 27 jaar geleden Theater Ithaka op. Het aanbod van Ithaka bestaat uit voorstellingen en theatrale vertellingen voor mensen van 4 tot 84 jaar. Naast haar eigen optredens begeleidt ze groepen bij het maken van voorstellingen en acts op maat.

Voor haar bedrijf koos Baukje de naam ‘Ithaka’, omdat de verhalen van Odysseus, de koning van Ithaka, haar intrigeren. Op zijn 20-jarige reis van Ithaka naar Troje en terug, was hij altijd bereid om te leren van de obstakels die op zijn pad kwamen. Moraal van het verhaal: leef in het hier en nu, want de weg is belangrijker dan het doel.

Eén van Baukje’s specialiteiten is het begeleiden en regisseren van improvisatie theater. Met bovenstaande moraal in het achterhoofd, gaat ze met de deelnemers op weg en weet aan het begin van het proces niet, wat de uitkomst zal zijn. We gaan samen op reis en volgen ons hart. De klompjes goud die we onderweg tegen komen, koesteren we en de obstakels die we tegenkomen ervaren we als inspiratiebron.